CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Beyazlatılmış İç Fındık


İç fındıklardan zar attırılarak elde edilmiş, %5 nem taşıyan bir üründür. Çikolata, şekerleme ve pastacılık alanında kullanılır. 9-11 mm. , 11-13mm. , 12-14mm. , 13-15mm. , 14-15mm. ve ara boyutlarda hazırlanabilir.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Dilinmiş İç Fındık


Beyazlatılmış iç fındıkların istenilen kalınlıkta yaprak şeklinde dilimlenmesi yolu ile elde edilen bir üründür. Çikolata, dondurma, şekerleme ve pastacılık alanında kullanılır. 1-1,5 mm. ve 2-2,5 mm. dilim kalınlığında üretilir.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Beyazlatılmış Fındık Unu


Beyazlatılmış iç fındıklardan öğütülmek ya da yontulmak suretiyle elde edilmiş bir üründür. Dondurma, tatlı ve pastacılık alanında kullanılır. Ayrıca garnitür ve süsleme malzemesi olarak da tercih edilir. 0-2 mm. ve 0-3 mm. kalınlığında üretilir.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Kavrulmuş Fındık Unu


Kavrulmuş iç fındıklardan öğütülmek ya da yontulmak suretiyle elde edilmiş bir üründür. Dondurma, tatlı ve pastacılık alanında kullanılır. Ayrıca garnitür ve süsleme malzemesi olarak da tercih edilir. 0-2 mm. ve 0-3 mm. kalınlığında üretilir.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Beyazlatılmış Kıyılmış İç Fındık


Beyazlatılmış iç fındıklardan tekniğe uygun olarak parçalar halinde kesilmesiyle elde edilen bir üründür. Çikolata, dondurma, tatlı, şekerleme ve pastacılık alanında kullanılır. 1-3 mm, 2-4 mm. , 3-5 mm. , 4 -6 mm. , 8-12 mm ve ara boyutlarda hazırlanır.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Kavrulmuş Kıyılmış İç Fındık


Kavrulmuş iç fındıklardan tekniğe uygun olarak parçalar halinde kesilmesiyle elde edilen bir üründür. Çikolata, dondurma, tatlı, şekerleme ve pastacılık alanında kullanılır. 1-3 mm, 2-4 mm. , 3-5 mm. , 4 -6 mm. , 8-12 mm ve ara boyutlarda hazırlanır.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Kabuklu Fındık


Fındığın çotanağından ayrılmış sert kabuklu cinsidir. 12-44 mm. , 14-16 mm. , 16-18 mm. , 18-20 mm. , 20-22 mm. , 22mm. ve üzeri boyutlarda hazırlanabildiği gibi, ara boyutlarda da hazırlanabilir.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Naturel İç Fındık


Kabuklu fındığın tekniğe uygun olarak sert meyve kabuğundan (perikarp) çıkarılmış cinsidir. 9-11 mm. , 11-12 mm. , 11-13 mm. , 12-13 mm. , 13-14 mm. , 13-15 mm. , 14-15 mm. ve ara boyutlarda hazırlanabilir.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Kavrulmuş İç Fındık


İç fındıklardan zar attırılarak elde edilmiş, en çok %3 nem taşıyan bir üründür. Kuruyemiş olarak tüketilebileceği gibi gıda sanayinde hammadde olarak da kullanılabilir. 9-11 mm. , 11-12 mm. , 11-13 mm. , 12-13 mm. , 13-14 mm. , 13-15 mm. , 14-15 mm. ve ara boyutlarda hazırlanabilir.
CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ
Kavrulmuş İç Fındık Pikola


Kabuklu fındıkların sert meyve kabuğundan çıkarılmış içleridir. İç fındıklar 1. Sınıf, 2. Sınıf ve ekstra olarak hazırlanır. Ekstra ve 1. Sınıf fındıkların en küçük çapı 9 mm' dir. Çapları daha küçük fındıklar ise ince ya da pikola fındık olarak adlandırılır. Ekstra ve 1. Sınıf iç fındıklar alıcıların isteklerine uygun olarak genellikle 11-13 mm., 13-15 mm. ve 11 mm. üstü olarak hazırlanır.


CİRAV FINDIK İŞLETMELERİ © 2014